Siber Saldırılara DİKKAT !!!
Siber güvenliğin çok önemli olduğu bir çağda yaşıyoruz. Siber suçlar çağımızda artık normal karşılanıyor. Peki, siber suçlardan nasıl korunacaksınız? Hayatınızın geri kalanı için hatırlanması gereken bazı adımları aşağıda öneriyoruz. Tabi kendi önlemlerimizin yetmediği bu bilinmeyen dünyada Anadolu Bireysel Siber Güvenlik Sigortanızı yaptırmayı unutmayın!
1. Sosyal medya ve e-posta adresleriniz için parola kalıplarınız olsun.
Farklı hesaplar için farklı kullanıcı kimliği / şifre kombinasyonları kullanın ve bunları yazılı tutmaktan kaçının. Harfleri, sayıları, özel karakterleri (toplamda en az 8 karakter) birleştirerek daha karmaşık şifreler oluşturabilir ve bunları düzenli olarak değiştirebilirsiniz.
2. Bilgisayarınızı / dizüstü bilgisayarınızı fiziksel olarak güvenli hale getirin.
Virüsten koruma yazılımınız bir güvenlik duvarı içermiyorsa, Windows güvenlik duvarının ‘Etkinleştirilmiş’ olduğundan emin olun.
3. Kişisel verilerinizi ‘şifrelenmemiş’ olarak asla Dropbox’a, Google sürücüsüne veya herhangi bir çevrimiçi dosya paylaşım hizmetine yüklemeyin.
4. Sosyal Medya güvenlik ayarlarınızda çapraz kontrol yapın.
Sosyal ağ profillerinizde güvenlik ayarlarınızı kontrol edin. Online olarak hassas bilgilerinizi hiçbir zaman yayınlamayın.
5. Uygulama ya da bilgisayar güncelleme yüklemelerini ertelemeyin.
6. Wi – Fi şifrenizi başkaları tarafından bulunması güç şifreleyin.
Wi-Fi’nizi her zaman güvenli şifre, WPA2 şifreleme vb. ile güvence altına alın. İşlemler için genel Wi-Fi’yi KULLANMAYIN.
7. Verilerinizi şifreleyin.
Vergi beyannameleri veya mali kayıtlar gibi en hassas dosyalarınız için şifreleme kullanın, önemli verilerinizin düzenli olarak yedeklenip başka bir yerde saklayın.
8. Mobil Cihazlarınızı Fiziksel ve Dijital olarak güvenli hale getirin.
Mobil cihazınızın virüslere ve hackerlara karşı savunmasız olduğuna dikkat edin.
9. Kart ayrıntılarınızı WEB sitelerinde depolamayın.
Bir WEB sitesi, işlemlerinizi bir dahaki sefere daha hızlı işleyebilmeniz için kredi kartı bilgilerinizi saklamakta ısrar ediyorsa, sakın yapmayın!
10. E-postalara güvenmeyin.
Katılımcı olmadığınız piyangolarla para ödülü veren e-postalara güvenmeyin. Benzer şekilde, resmi kanallar aracılığıyla yazışmalarınızda olmayan işler için ödeme yapmayın. Site, güvenli ve saygın bir site değilse, kredi kartı numaralarınızı ve CVV numaralarını çevrimiçi olarak vermeyin.